Kaipaatko uutta ilmettä kotiisi mutta kodin perusteellinen remontointi ei houkuttele? Tapetoinnilla voit saada virkistävän uuden ilmeen sisustukseen nopeasti ja helposti.

Tapetointi on hyvien ohjeiden mukaan toteutettuna helppoa – ja jopa hauskaa.
Oikeat työkalut ovat puoli iloa ja niillä tapetointi sujuu leikiten. Varmista, että sinulla on kaikki tarvittava, ennen kuin aloitat.

Katso alta Värisilmän ohjeet tapetointiin ja suuntaa myymäläämme tutustumaan upeaan tapettivalikoimaamme! Myymälästämme saat kaiken tarvittavan tapetointiin ja lisäksi autamme mielellämme suunnittelussa ja annamme neuvoja.

Tapetointivälineet

Liima
Kaukalo
Mittanauha
Tapettilasta
Tela
Sivellin
Katkoteräveitsi
Tapettiveitsi
Sieni
Vatupassi
Tapettiviivain
Lyijykynä

Myymälästämme saat kaiken tarvittavan tapetointiin. Autamme myös mielellämme suunnittelussa sekä annamme neuvoja tapetointiin.

Valmistelut

 • Tarkista tapetin etiketistä vaatiko tapetin kuvio kohdistusta ja mahdollisen kuviokohdistuksen korkeus. Kuviokohdistus vaikuttaa tapetin menekkiin, joten tilaa tapettia riittävästi.
 • Tee pohjatyöt huolellisesti. Alustan on oltava tasainen ja kuiva ennen kuin aloitat tapetoinnin. Vanha tapetti kannattaa poistaa ennen tapetoinnin aloittamista. Epätasaisuudet tasoitetaan ja hiotaan, likainen seinä pestään. Listojen poistaminen on suositeltavaa, muttei välttämätöntä. Virrat kytketään pois ja pistorasiat poistetaan.
 • Jos alustan väri poikkeaa huomattavasti tapetin väristä, maalaa seinä ensin sävyllä, joka on lähellä tapetin sävyä. Muuten alusta saattaa kuultaa tapetin läpi.
 • Aloita tapetointi ikkuna- tai oviseinän puolelta tai nurkasta, vasemmalta oikealle edeten.

Tapetointi

 • Ehdottoman tärkeää on, että ensimmäinen tapettivuota on pystysuorassa. Huomioithan, että talojen rakenteet eivät aina ole suoria. Käytä vatupassia ja mittaa apuna. Merkitse vuodan paikka piirtämällä seinään hento viiva lyijykynällä.
 • Levitä liima seinään telalla tasaisesti ilmakuplien välttämiseksi. Levitä liimaa seinään vain noin kahden vuodan leveydeltä, jotta liima ei ehdi kuivua ennen kuin saat tapetin seinälle. Levitä liimaa sopiva määrä: ei liikaa, mutta ei liian vähänkään. Liiman etiketistä näet liiman menekin. Nurkissa sekä lattian- ja katonrajoissa levitä liima siveltimellä.
 • Poista ilmakuplat tapettilastalla työntämällä lastalla tapetin keskeltä kohti reunoja kevyesti. Pyyhi lasta välillä puhtaaseen liinaan, ettei liimaa vahingossa kulkeudu tapetin pintaan.
 • Ellei tapetin etiketissä toisin mainita, asenna tapettivuotien saumat puskuun eli reunat ihan toisiinsa kiinni, ei päällekkäin.
 • Saumoista ylipursuava liima poistetaan kostealla sienellä. Kääntele sienen kulmia, jottei liima leviä. Huuhtele sieni riittävän usein tapetoinnin edetessä.
 • Anna tapetin peittää katkaisimien ja pistorasioiden reiät. Leikkaa tarvittavat aukot, kun tapetti on vielä kosteaa.
 • Leikkaa ylhäältä ja alhaalta ylimenevä tapetti pois terävällä katkoteräveitsellä, tapettiviivainta apuna käyttäen. Vaihda usein tapettiveitsen terä – on tärkeää, että veitsi on terävä, jottei se revi tapettia.
 • Asenna lopuksi katkaisimet ja pistorasiat paikoilleen.
 • Jos vuota menee vinoon, älä yritä kääntää sitä suoraan. Irrota sen sijaan koko vuota ja aloita sen kiinnittäminen alusta.

Ennen kaikkea ota rennosti, tapetoi vaikka yhdessä kaverisi kanssa. Se on hauskempaa ja käy kaksi kertaa nopeammin!

Haluan, että Värisilmän asiantuntija ottaa yhteyttä

Haluatko apua suunnitteluun? Jätä yhteydenottopyyntö!