1. Valmistelut

Ennen talon maalausta on tärkeää selvittää, mitä maalia talon ulkoseinissä on aiemmin käytetty. Selvitystyö on tärkeä tehdä, koska aiempi maalipinta voi vaikuttaa oleellisesti uuden maalin pysyvyyteen.

2. Hankinnat

Hanki tarvittavat maalausvälineet, tuotteet ja mahdolliset maalaustelineet. Suojaa ikkunat, ovet ja muu ympäristö maaliroiskeilta.

3. Putsaus

Pese ulkoseinät liasta, noesta ja homeesta. Huolellinen pesu on tärkeää, koska maali ei tartu kunnolla likaiseen pintaan. Parhaat välineet talon ulkoseinien pesuun ovat harja, sieni ja oikeanlaiset pesuaineet.

Yksi erinomainen vaihtoehto pesuhommiin on biohajoava Biocomp Puhdas Julkisivu.

4. Rapsutus

Jos talon edellinen maalipinta on ehjä, maalia ei tarvitse poistaa ennen uutta maalausta. Sitä vastoin jos maalipinta on lohkeillut ja hilseillyt, kannattaa heikosti kiinni olevat maalit rapsutella pois. Värisilmän myymälästä löydät oivat työkalut maalin rapsutukseen.

Maalaus

Rapattu pinta

Jos talon rappaus on jostain kohtaa kokonaan alustasta irti tai muuttunut ns. jauhomaiseksi, kannattaa vaurioitunut kohta poistaa kokonaan ja korjata uudella rappauksella. Mahdolliset halkeamat rappauksessa paikataan rappauslaastilla. Korjausten jälkeen koko julkisivu käsitellään pohjustusmaalilla. Riittävän pitkän kuivumisajan jälkeen seinät maalataan. Piipahda ennen maalausurakkaasi Värisilmän myymälässä, autamme mielellämme oikeiden välineiden ja sopivien maalien valinnassa.  

Lautaverhoiltu julkisivu

Tarkista lautaverhoilun kunto. Vaihda lahot ja huonokuntoiset puuosat uusiin. Vasaroi kohonneet naulat takaisin puun sisään.

Pohjusta puhtaat puupinnat sopivalla puunsuoja-aineella, ja anna kuivua vuorokauden verran. Sen jälkeen pohjamaalaa kaikki pinnat ja anna taas kuivua vuorokauden ajan. Lopuksi maalaa seinät huolellisesti pintamaalilla. Jos vaihdat talosi sävyä, maalaa neljän tunnin päästä vielä toinen kerros pintamaalia oikean sävyn saavuttamiseksi.

Hirsitalo

Hirsitalojen käsittelyyn suositellaan usein talomaalien sijaan ohuempaa kuullotetta tai peittosuojaa. Massiivihirren kosteusvaihtelu on merkittävästi suurempaa kuin puupaneelien, ja siksi pinnassa kannattaa suosia hengittäviä tuotteita.

Pohjusta puhtaat puupinnat pohjustepuunsuojalla ja anna kuivua vuorokausi. Käsittele sitten pohjustetut pinnat oikeanlaisella kuullotteella tai peittosuojalla. Kuivumisajan jälkeen toista kuullote- tai peittosuojakäsittely.

 

Tarvitsetko apua?

Värisilmän myymälässä sinua palvelee ammattitaitoinen henkilökunta. Autamme ja neuvomme sinua maalausprojektissasi alusta loppuun saakka. Meiltä löydät oikeanlaiset työvälineet ja -tuotteet jokaiseen työvaiheeseen.