Värisilmän keittiösuunnittelija Sanna Lehtonen auttaa asiakkaitaan suunnittelemaan unelmiensa keittiöitä alusta loppuun saakka. Hän ideoi, suunnittelee ja piirtää uuden keittiön kuunnellen asiakasta tarkasti.

Keittiösuunnittelu lähtee aina asiakkaan toiveista ja tarpeista. Mieluiten suunnittelu tapahtuu asiakkaan kotona, jossa keittiösuunnittelija näkee samalla talon yleisilmeen ja osaa luoda ympäristöön sopivan ja toimivan keittiökokonaisuuden.

”Suunnitteluvaiheessa kartoitetaan läpikotaisin asiakkaan toiveet”, Sanna kertoo.

Suunnittelutilanteessa asiakas ja keittiösuunnittelija yhdessä käyvät läpi millaisia muutoksia keittiöön on tarpeen tehdä, mikä vanhassa keittiössä toimii ja mikä ei toimi. Keittiöstä otetaan tarkat mitat ja katsotaan ilmastoinnin sekä vesiputkien sijainnit ja mitataan ikkunakorkeudet.

Tulevasta keittiöstä 3D-kuvat

Jo paikan päällä tutustuessaan vanhaan keittiöön, aletaan piirtämään hahmotelmaa uudesta keittiöstä yhdessä asiakkaan kanssa. Myöhemmin piirroksista toteutetaan 3D-mallinnukset, jotta asiakas näkee lähes aidon kuvan lopputuloksesta. Tulevasta keittiöstä on mahdollista piirtää eri versioita, jolloin asiakas näkee erot omin silmin.

”Jos asiakas on esimerkiksi epävarma siitä, haluaako hän saarekkeen vai ei, voin mallintaa yhden version saarekkeen kanssa ja toisen ilman saareketta”, Sanna tuumaa.

Tyypillinen keittiösuunnitteluprojekti

Hyvin tavallinen tilanne on se, että asiakas on ostanut talon tai asunto-osakkeen ja haluaa tehdä siihen remonttia. Keittiösuunnittelija ja asiakas yhdessä alkavat miettiä uutta keittiötä sekä laskea sille kokonaiskustannusta, paljonko uusi keittiö tulee maksamaan asennuksineen ja materiaaleineen.

Sanna Lehtonen on sisustussuunnittelija ja tekee keittiösuunnittelun lisäksi suunnittelmia myös muihin tiloihin. Kaluste- ja pintamateriaaleja Värisilmästä löytyy valtavasti erilaisiin tiloihin ja käyttötarkoituksiin.

”Suunnittelemme myös uudisrakennuksia – meiltä saa kokonaisvaltaisen suunnittelun”, Sanna kertoo.