Onko kesäkeitaan kunnostus vielä tekemättä? Onneksi kesää on vielä jäljellä ja kunnostetuista kalusteista ja terasseista ehtii vielä nauttia. Nappaa alta parhaat tuotevinkit ja laita talosi, mökkisi tai terassisi kuntoon.

Muista myös, että Värisilmän Maalitohtori- ja Sävylä-palvelun asiantuntijat ovat apunasi projekteissasi. Tervetuloa myymälään – suunnitellaan yhdessä kohteeseesi parhaat ratkaisut!

Valttaus on edelleen valttia

Valtti -kuullotteet ja puuöljyt ovat olleet jo vuosikymmeniä monen suomalaisen kestosuosikkeja erilaisten puupintojen käsittelyssä. Termiä ”valttaus” saattoi kuulla aikoinaan puhekielessä kuvaamassa osuvasti Valtti-tuotteiden käyttöä erilaisissa kunnostustöissä. Kun kotiaan kunnostavalla asiakkaalla oli suunnitteilla vaikkapa saunan käsittely, saattoi hän rautakaupan tiskillä ilmoittaa, että sauna täytyy ”valtata”, ja mukaan lähti silloin Tikkurilan Valtti-tuotteita operaation suorittamiseen.
Valttaus-termiä ei nykypäivän remontoijien keskuudessa enää samaan tapaan kuule, mutta Valtti-tuotesarjan tuotteet ovat edelleen erittäin suosittuja esimerkiksi terassien ja puukalusteiden käsittelyssä.

Tikkurilan Valtti -tuotteet terassien käsittelyssä

Tasopintoihin, kuten terasseihin käytetään sävytettyjä kuullotteita sekä puuöljyä, sillä ne kestävät erilaisia sääolosuhteita ja imeytyvät puuhun kertakäsittelyllä suojaten kosteudelta ja lialta. Myös taivasalla oleviin puukalusteisiin suositellaan käytettävän puuöljyjä. Sävytetty öljy kestää säärasitusta paremmin kuin sävyttämätön tuote.

Valittavana on erilaisia maanläheisiä sävyjä, jotka jättävät puun kauniin kuvion näkyviin. Puulaji ja puun kunto vaikuttavat lopulliseen väriin. Ennen öljyämistä onkin syytä tehdä aina koesively.

Kaikki Valtti-puuöljyt soveltuvat kestopuulle, kovapuulle sekä
lämpökäsitellylle, käsittelemättömälle ja aikaisemmin öljykäsitellylle sekä teollisesti öljytylle puulle.

  • Valtti Plus Terrace Oil on biopohjainen puuöljy, josta on saatavilla valmisvärit ruskea, kelonharmaa ja musta.
  • Valtti Plus Wood Oil on sävytettävä, biopohjainen puuöljy.
  • Valtti Terrace Oil liuotepohjainen puuöljy, josta on saatavilla valmisvärit ruskea, kelonharmaa ja musta. Sopii erityisesti kovapuupinnoille.
  • Valtti Wood Oil on sävytettävä, perinteinen liuotepohjainen puuöljy. Sopii erityisesti kovapuu- ja lehtikuusipinnoille.

Öljyttyjen pintojen kunto on hyvä tarkistaa vuosittain. Huoltokäsittely tehdään, kun pinta on kuiva, kulunut ja vettä imevä.

Valtti-kuullotteet

  • Valtti Color
    Öljypohjainen, liuoteohenteinen sävytettävä kuullote, joka imeytyy puuhun eikä muodosta ensikäsittelyn jälkeen yhtenäistä kalvoa. Suojaa puuta säärasituksilta hidastaen kosteuden ja auringonvalon vaikutuksia.
  • Valtti Plus Color
    Kestävä kuullote puupinnoille. Imeytyy hyvin alustaan, korostaen puun struktuuria. Hyvä UV- ja kosteussuoja suojaa puupintaa säärasituksilta. Sävytettävissä laajaan värivalikoimaan.

Värisilmän Maaliasiantuntija-palvelut avuksi

Asiantuntijoiltamme saat parhaat vinkit ulkopintojen käsittelyyn ja oikean sävyn valintaan. Voit jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella tai tulla myymäläämme – autamme mielellämme!

Haluan, että Värisilmän asiantuntija ottaa yhteyttä

Haluatko apua suunnitteluun? Jätä yhteydenottopyyntö!